Βιογραφικό σημείωμα

Το 2003 εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων από όπου και αποφοιτεί το 2009 με βαθμό «λίαν καλώς».  Τον επόμενο χρόνο πραγματοποιεί υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Ξυνιάδας - Κ.Υ. Δομοκού. Το 2012 αρχίζει να εργάζεται στην ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Sahlgrenska στο Γκέτεμποργκ Σουηδίας. Μεταξύ 2013 και 2018 ειδικεύεται στην ψυχιατρική στα νοσοκομεία Sahlgrenska και Kungälv της Σουηδίας. Ταυτόχρονα εκπαιδεύεται στην ψυχοθεραπεία στα πλαίσια της ψυχιατρικής ειδικότητας με έμφαση στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικά σεμινάρια και παρακολούθηση ασθενών υπό εποπτεία.

Παράλληλα με την ειδικότητα της ψυχιατρικής εργάζεται ως μέλος ερευνητικής ομάδας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας ψυχιατρικής Margda Waern στο πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ, με αντικείμενο την μελέτη της αυτοκτονικής συμπεριφοράς σε ενήλικες. Ως μέλος της ομάδας παρακολουθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο ετών πάνω στην τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα στην ψυχιατρική (Forskarskola i psykiatri, Göteborgs Universitet). Επιπλέον συμμετέχει ως ομιλητής σε διεθνές συνέδριο και ημερίδες για την αυτοκτονική συμπεριφορά καθώς και στη συγγραφή άρθρων για επιστημονικά περιοδικά.

Από τον Φεβρουάριο του 2018 διατηρεί θέση επιμελήτριας Α’ στο νοσοκομείο Kungälv της Σουηδίας στο τακτικό εξωτερικό ψυχιατρικό ιατρείο Ale. Παράλληλα αναλαμβάνει την κλινική καθοδήγηση και επιτήρηση ειδικευόμενων ιατρών της κλινικής.

Δήμητρα Μπαχλαβά

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια

Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία

τηλ 6987755070

 
 

Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ